wtorek, 9 kwietnia 2013

PORa na bigos!



Obiecywałam, że będzie SZYBKO, ŁATWO I SMACZNIE, więc słowa dotrzymuję !
Kiedy jestem na diecie (czyt. 5 dni w tygodniu) ten przepis sprawdza się idealnie.
Zazwyczaj robię jedynie z PORu i pieczarek, ale specjalnie dla Was dorzuciłam dzisiaj puleciki.
Zamiast mięsa mielonego możemy wrzucić kiełbasę, parówkę, a nawet szynkę konserwową. 
W każdej wersji jest pyszne !





- dokładnie myjemy i kroimy por
 

  
- dorzucamy pieczarki                                                      - mięso mielone przyprawiamy tak, jak na kotlety
                                                                                   (sól, pieprz, jajko, odrobina bułki tartej) i formujemy pulpeciki


- wrzucamy do garnka, dodajemy 2łyżeczki koncentratu pomidorowego, wrzucamy dwie kostki do smaku WOŁOWE, doprawiamy wg. uznania solą, pieprzem, wegetą,

4 komentarze: